ANA SAYFAE-BELEDIYE KAPISI HİZMETLER DUYURULAR MECLİS TVCANİKTE YAŞAM İNSAN KAYNAKLARIİLETİŞİM

Yatırımlar

• Canik'te 50 cami çevresi yenilendi

Mahallelerdeki camileri ve çevrelerini tek tek yenileyen Canik Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi'nde de yeni bir açılış gerçekleştirdi. Yavuz Sultan Selim Camii'nde yapılan çevre düzenleme çalışmaları hizmete açan Başkan Genç, ilçede 50 cami çevresini yenilediklerini söyledi.

• GOP Merkez Camii Yenilendi

Samsun Canik Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanına yapılan yatırımlar, mahallelerin standardını yükseltiyor. İlçedeki dönüşüm kapsamında mahallelerde bulunan camiler de tek tek yenileniyor. Başkan Genç, son olarak Canik Belediyesi’nce Gaziosmanpaşa Merkez Camii‘nde yapılan çevre düzenlemelerini açtı.

• Yavuzselim, yaşam merkezine kavuşuyor

Yaptığı yatırımlarla mahalleleri dönüştüren Canik Belediyesi tarafından Yavuzselim Mahallesi'ne inşa edilen Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi inşaatı hızla ilerliyor. Başkan Osman Genç, içerisinde çocuklar, gençler ve kadınlar için bir çok bölüm olacak olan tesisin çalışmalarını yakından takip ediyor.

• Canlı Hayvan Pazarı tamamlanıyor

Canik Belediyesi tarafından hayvancılığın gelişmesi ve il ekonomisine katkı sağlaması amacıyla kurulan Canlı Hayvan Pazarı'nda son rötuşlar yapılıyor. Çalışmaları inceleyen Başkan Genç, "Burası şehrin Canlı Hayvan Borsası konumunda olacak ve üreticiler ile şehir ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.

• Şehirler büyüdükçe Türkiye büyür

Canik'te özel bir firma tarafından kurulan yapı fabrikasının açılışını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kalkınma yerelden başlar. Şehirlerimiz geliştikçe, büyüdükçe Türkiye de büyüyecektir" dedi.

• Canik'ten her mahalleye Hanım konağı

'Her mahalleye Hanım Konağı' sloganıyla bir yandan yeni hanım konaklarının açılışını gerçekleştiren Canik Belediyesi, bir yandan da kadınlar için yeni yatırımların temelini atıyor. Gaziosmanpaşa Mahallesi de bir Hanım Konağı'na kavuşuyor.

• Canik'te mahalleler yatırıma doymuyor

Özellikle kırsal alanlarda yapılan yatırımlara bir yenisini daha ekleyen Başkan Genç, Başalan Mahallesi'nde yapılan Hayvan Pazarı ve Halk Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, seçim öncesinde verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirtti.

• Canik, geleceğe temel atıyor

Canik'te açılışlar ve temel atmalar devam ediyor. Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesine bir Hanım Konağı daha kazandırılıyor. Şehit Mesut Birinci'nin annesi Rahime Birinci'nin adını yaşatacak olan Hanım Konağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Başkan Genç, attığımız her yeni temelle geleceğe temel atıyoruz" dedi.

• Canik'ten muhteşem proje

Canik Belediyesi tarafından Toptepe'de yapılan ve Türkiye'nin örnek çalışmalarından birisi olacak olan 15 Temmuz Şehitler Tepesi Projesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Toplam 13 milyon lira yatırım bedelli kültür ve turizm projesinin Samsun'a değer katacağını belirten Başkan Osman Genç, şehri yönetenlerin bu şehrin tarihi kodlarını bilmesi gerektiğini söyledi.

• Canik Merkez Camii’ne kavuşuyor

Canik Belediyesi öncülüğünde İl Bank’ın desteğiyle ilçede yaptırılan Canik Merkez Camii’nin kubbesi düzenlenen törenle yerine yerleştirildi. Engellilere uygun inşa edilen toplam 3 bin 500 kişi kapasiteli çift minareli caminin minareleri dua eden insanı andırırken, altı kapalı otopark olacak.